Μανιτάρια πλευρώτους γεμιστά με τυρί κρέμα

Μανιτάρια πλευρώτους γεμιστά με τυρί κρέμα

Μανιτάρια πλευρώτους γεμιστά με τυρί κρέμα

Υλικά

  • 20 μανιτάρια πλευρώτους κολινδρού
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1⁄2 κ. γλ. Πάπρικα καυτερή
  • 4 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους Τηγάνι  Χρόνος: 35 λεπτά  Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Πλευρώτους

Τηγάνι

35'

Εύκολη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Κρατάμε τη σάρκα και ψιλοκόβουμε τα κοτσανάκια.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μισή μαργαρίνη και ψήνουμε για 1­2 λεπτά τα μανιτάρια. Τα βγάζουμε να κρυώσουν και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κοτσανάκια, τα ψήνουμε για 3­4 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τη σάρκα των μανιταριών στη μέση αν είναι μικρά ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλα. Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με το σκόρδο και λίγο αλάτι. Βάζουμε λίγο από το τυρί στο ένα μισό του μανιταριού και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.

Λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και βάζουμε με προσοχή τα μανιτάρια. Ψήνουμε τη κάθε πλευρά για 2­3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το τζίντερ λίγο αλάτι και τα ψιλοκομμένα κοτσανάκια. Προσθέτουμε τη πάπρικα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα μανιτάρια περιμετρικά σε ένα πιάτο και στο κέντρο βάζουμε τη sauce γιαουρτιού.

Δείτε Επίσης

Μανιτάρια πλευρώτους πανέ
Mανιτάρια Κολινδρού πλευρώτους Τηγάνι  Χρόνος: 10 λεπτά  Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Πλευρώτους

Τηγάνι

10'

Εύκολη

Μανιτάρια πλευρώτους με μοσχάρι στο φούρνο
Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους Φούρνος  Χρόνος: 240 λεπτά  Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

Πλευρώτους

Φούρνος

240'

Μέτρια

Μανιτάρια πλευρώτους με λεμόνι και σκόρδο
Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους Τηγάνι  Χρόνος: 10 λεπτά  Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Πλευρώτους

Τηγάνι

10'

Εύκολη

Πλευρώτους στη σχάρα μαριναρισμένα
Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους Σχάρα  Χρόνος: 15 λεπτά  Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Πλευρώτους

Σχάρα

15'

Εύκολη